FKMAL 10/E
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hacettepe Üniversitesi

4 posters

Hacettepe Üniversitesi Empty Hacettepe Üniversitesi

Mesaj tarafından İsmail - Tıpın Babası 29/9/2007, 4:04 pm

Üniversitenin tüm öğrencilerin ortak kullanıma sunduğu bilgisayar ve yabancı dil laboratuvarları ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinin kendi eğitim ve araştırmalarına yönelik 200'ün üzerinde laboratuvarı bulanmaktadır Öğrencilerin aldıkları eğitim ile ilgili olarak fakültelerin bünyesinde kurulmuş olan laboratuvarlarda uygulamalar yapılmaktadır. Fen ve mühendislik fakültelerinin yanısıra uygulamalı eğitime gereksinim duyan bütün birimlerin kendi bünyelerinde laboratuvarları bulunmaktadır. İleri teknoloji ürünü ekipmanları kapsayan bu araştırma laboratuvarları "Center of Excellence" düzeyindedir.

Tarihçe

Hacettepe Tıp Fakültesi'nin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü 2 Şubat 1954 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak 1957 yılında Hacettepe'de çalışmaya başlamış ve 1958 yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir. 1961 yılında Hacettepe'de Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarında eğitim yapan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu; 1962'de Ev Ekonomisi Yüksekokulu açılmıştır. 1963 yılında ise Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirilmiştir. 1965 yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla Hacettepe Bilim Merkezi ve 1966'da Hacettepe Tıp Merkezi kurulmuş, aynı yıl Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi de hizmete girmiştir. Bu şekilde örgütlenen ve gelişen çekirdek kuruluşlar, 8 Temmuz 1967 tarih ve 892 sayılı kanunla Hacettepe Üniversitesi haline getirilmiş ve Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri ile eğitime başlamıştır. 1969 yılında yüksekokul olarak kurulan Eczacılık ve Dişhekimliği 1971 yılında fakülte haline getirilmişlerdir. Daha sonraki yıllarda kurulan yeni bölümler ve fakültelerle büyüyen Hacettepe Üniversitesi, ikinci Kampusunu Ankara'ya 17 km uzaklıkta Beytepe Mevkiinde 1500 hektarlık alanda kurulmuştur. 1982 yılında 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun yürürlüğe girmesi sonucu Hacettepe Üniversitesi bugün 9 Fakülte, 14 Yüksekokul 1 Konservatuar, 12 Enstitü 24 adet Araştırma ve Uygulama Merkezi ile eğitimini sürdürmektedir.

Yurt ve Barınma

Hacettepe Üniversitesi kampuslarında öğrenciler için "Öğrenci Yurtları", "Öğrenci Evleri" ve "Öğrenci Misafirhaneleri" olmak üzere üç farklı tipte barınma olanağı vardır. ÖĞRENCİ YURTLARI Üniversiteye ait her iki kampusta da yer alan (Beytepe Kampusu'nda 5 blok, Hacettepe Kampusu'nda 3 blok) yurtlarda toplam 4014 adet öğrenci (2078 adet kız, 1936 adet erkek) barınabilmektedir. Yine Konsevatuar Kampüsünde 92'si kız, 133'ü erkek olmak üzere 215 kişilik yurtlar hizmet vermektedir. Devamlı sıcak su verilen yurtlarda odalar 4'er kişilik olup, her yıl boş kontenjan oranında öğrenci kabulü yapılmaktadır. Öğrencilerin seçiminde gözetilen temel ilke öğrencinin başarı durumu ile ekonomik düzeyidir. BEYTEPE ÖĞRENCİ EVLERİ Öğrencilerin her türlü gereksinimine cevap verebilen ve 800 kişiye barınma olanağı sağlayan Beytepe Öğrenci Evleri (7 blok) Beytepe Kampusü'nde yer almaktadır. Beytepe Öğrenci Evleri 4 katlı olup her katında 14 oda bulunmaktadır. Odalar çift kişiliktir ve öğrencilerimize aile ortamı rahatlığında çalışma olanağı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Her odada banyo, tuvalet, yatak, kütüphane, çalışma masası ve elbise dolapları bulunmaktadır. Bilgisayar, TV ve mini buzdolabı yerleri ayrılmıştır. Devamlı sıcak su verilen öğrenci evlerinin her birinde ayrıca okuma ve TV salonları, her katında açık mutfağı olan yemek salonu ile çamaşır,kurutma makinaları ve ütü bulunmaktadır. Ayrıca lisansüstü düzeyde eğitimlerini devam ettiren öğrenciler de bu evlerden yaralanabilmektedir. Bu evlerden yararlanmak isteyen öğrencilerin gerekli formları doldurarak Rektörlüğe başvurmaları gerekmektedir. Şehit çocukları durumlarını belgeledikleri takdirde sırasız ve ücretsiz olarak Beytepe Öğrenci Evlerine yerleştirilirler.

Kütüphane

Hacettepe Tıp Fakültesi'nin başlangıcı sayılan Çocuk Sağlığı Kürsüsü 2 Şubat 1954 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak 1957 yılında Hacettepe'de çalışmaya başlamış ve 1958 yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir. 1961 yılında Hacettepe'de Hemşirelik, Tıbbi Teknoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanlarında eğitim yapan Sağlık Bilimleri Yüksekokulu; 1962'de Ev Ekonomisi Yüksekokulu açılmıştır. 1963 yılında ise Hacettepe Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi haline getirilmiştir. 1965 yılında Hacettepe Üniversitesi eğitim kurumlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla Hacettepe Bilim Merkezi ve 1966'da Hacettepe Tıp Merkezi kurulmuş, aynı yıl Hacettepe Tıp Merkezi Hastanesi de hizmete girmiştir. Bu şekilde örgütlenen ve gelişen çekirdek kuruluşlar, 8 Temmuz 1967 tarih ve 892 sayılı kanunla Hacettepe Üniversitesi haline getirilmiş ve Tıp, Sağlık Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler Fakülteleri ile eğitime başlamıştır. 1969 yılında yüksekokul olarak kurulan Eczacılık ve Dişhekimliği 1971 yılında fakülte haline getirilmişlerdir. Daha sonraki yıllarda kurulan yeni bölümler ve fakültelerle büyüyen Hacettepe Üniversitesi, ikinci Kampusunu Ankara'ya 17 km uzaklıkta Beytepe Mevkiinde 1500 hektarlık alanda kurulmuştur. 1982 yılında 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun yürürlüğe girmesi sonucu Hacettepe Üniversitesi bugün 9 Fakülte, 14 Yüksekokul 1 Konservatuar, 12 Enstitü 24 adet Araştırma ve Uygulama Merkezi ile eğitimini sürdürmektedir.

Teknoloji

Hacettepe Üniversitesi Bilgi İşlem Ağı, Beytepe Kampusu'nda Data General MV/10000, 4 server, 500 Mikrobilgisayar, NCS OPSCAN 5 Optik okuyucu sistemi, Merkez kampusu'nda ise Data General MV/9600 ve 3 serverdan oluşmaktadır. Bilgi işlem sunucu ana bilgisayarları ile bütünleşmiş çalışan ATM Kampüs ağı'nı kullanarak, 8000 civarında bilgisayara ULAKNET üzerinden ulusal/ uluslararası ağlara (İnternet) bağlı bulunuyor. Üniversitede bulunan Süper İletkenlik, İnce Kesit, Yüksek Enerji, Malzeme Bilimleri, Biyopolimer, Doping Araştırma, Nükleer Tıp, Biyoyararlanım gibi araştırma laboratuvarları ülkemizin "referans" laboratuvarlarıdır.

Beslenme

Üniversite kampuslarında öğrenci kafeterları mevcuttur. Kafeteryalardan günde ortalama 8000 - 10 000 öğrenci yararlanabilmektedir. Ayrıca, kampus ve yurtlarda özel teşebbüsün işlettiği kantinler bulunmaktadır. Yemek listeleri üniversitede okuyan öğrencilerin yaş gruplarının enerji ve besin öğelerine ait ihtiyaçları gözönünde tutulmak suretiyle 3000 - 3500 kalori olacak şekilde bilimsel olarak hesaplanmaktadır. Beytepe - Merkez öğrenci yemek listeleri ortak olup, bir komisyon tarafından bir öğünde 4 kap olarak düzenlenmiştir. Ekonomik sıkıntıları nedeni ile, kendi başvuruları doğrultusunda ve ilgili birimlerce durumu uygun görülen öğrencilerimize ayrıca öğrenci kafeteryalarından ücretsiz yemek yeme olanağı sağlamaktadır. Üniversite öğrencilerinin tümü öğle yemeklerini, yurt öğrencileri ise öğle ve akşam yemeklerini bu kafeteryalarımızdan karşılayabilmektedirler.

Sağlık

Öğrencilerin sağlık sorunları Beytepe ve Merkez kampuslarımızda bulunan Öğrenci Sağlık Merkezleri'nce, Öğrenci Sosyal Hizmetler Birimi bütçesinden Devlet Memurları Tedavi Giderleri Uygulama Talimatı Hükümlerince çözümlenmektedir. Bu merkezlerde sorunları giderilemeyen öğrenciler Hacettepe Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi edilmektedir. Haftanın beş iş gününde hizmet veren sağlık merkezlerinden üniversite kimliği ile başvurarak her yıl YÖK tarafından belirlenen muayene ücretini ödeyerek tüm Hacettepe Üniversitesi öğrencileri yararlanabilirler. Muayene, diş tetkikleri ve tedavileri, hemşirelik hizmetleri, laboratur hizmetleri ve psikiyatrik hizmetler verilmekte, ayrıca sportif faaliyette bulunan öğrencilerin sağlık kontrolleri yapılmaktadır. Muayeneleri yapılan öğrencilerin ilaçları ise yine kampuslarımızda bulunan Uygulama Eczaneleri'nce karşılanmaktadır. Mediko Sosyal Merkezi bünyesinde öğrencilere koruyucu ve geliştirici ruh sağlığı hizmetleri verilmekte ve tedavi edici, klinik programları uygulanmaktadır.

Kampus Hayatı

Hacettepe ÜNiversitesi Ankara'daki saygın üniversitelerden biri olarak sosyal hayata da önem vermektedir. Yıl içinde Bahar Şenlikleri'nin yanı sıra çok sayıda konser, tiyatro ve paneller düzenlenmektedir. Ayrıca birçok spor salonu sayesinde öğrenciler ilgilendikleri spor dalını yapabilmektedirler.

Ulaşım

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu'na Ankara Eskişehir karayolunun 14. kilometresinde bulunan bir üst geçit ile bağlanan yoldan gelinerek ulaşılmaktadır. ŞEHİRDEN KAMPÜS'E ULAŞIM Şehir'den Beytepe Kampusu'na ulaşım, EGO ve özel servis otobüsleriyle sağlanmaktadır. EGO otobüsleri Beytepe Kampusu'ndan hareket etmekte, Tandoğan ve Bahçelievler'de durarak yolcu almaktadır. EGO otobüsleriyle Beytepe Kampusu'na gidişlerde öğrenci bileti ya da Merkez Kampus'taki EGO Hareket Merkezi'nden alınabilen Aylık Toplu Taşım Kartı kullanılmaktadır. Özel servis otobüsleri ise dolmuş sistemi ile EGO otobüs ücretine yakın bir ücretle taşıma yapmaktadır. EGO otobüsleri sabah 07.00'de Merkez Kampusu'ndan servise başlayarak aşağıdaki programa göre servislerini akşam 10.45'e kadar sürdürmektedirler. Özel servisler ise sabah 07.30'da Merkez Kampus'tan servise başlamakta ve akşam 18.00'e kadar devam etmektedir.

Burslar

Hacettepe Üniversitesi tarafından öğrencilere üç tip burs olanağı sağlanmaktadır. · Karşılıksız Hacettepe Üniversitesi bursları. · Bölüm/Fakülte bursları. · Hacettepe Üniversitesi'ni tercihe yönelik verilen burslar: i) Hacettepe Üniversitesini 1. sırada tercih eden ve genel sıralamada kendi puan türünde ilk 500'e giren öğrencilere verilen karşılıksız burslar. ii) Hacettepe Üniversitesi'ni 1. Sırada tercih eden ve genel sıralamada kendi puan türünde ilk 501 - 2000'e giren öğrencilere verilen aylık karşılıksız burslar.

Kulüpler

Aids ile Savaşım Topluluğu
Amerikan Futbol Kulübü
******çü Düşünce Topluluğu
Beslenme ve Diyet Kulubü
Bilgisayar Kulübü
Bilim Kurgu Ve Fantezi Topluluğu
Bisiklet Kulübü
Biyoloji Kulübü
Biyoteknoloji Derneği
Capoeira Kulübü
Çağdaş Yaşam Topluluğu
Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü
Doğada Yürüyüş Kulübü
Drama Topluluğu
Eşli Danslar Topluluğu
Ekonomi Kulübü
Fotoğraf Kulübü
Go Kulübü
Havacılık Kulübü
İstatistik Kulübü
İşletme Kulübü
İzcilik Kulübü
Kamu Yönetimi Kulübü
Kuş Gözlem Kulübü
Mağara Araştırma Kulübü
Matematik Kulübü
Müzik ve Oyun Deneme Topluluğu
Psikolojik Danışma Kulübü
Sevgi ve Diyalog Kulübü
Sigarasız Hacettepe Grubu
Sosyal Hizmet Etkileşim Kulübü
Sualtı Sporları Kulübü
Şiir Kulübü
Tıbbi ve Bilimsel Araştırmalar Topluluğu
Türk Halkbilimi Kulübü
Uluslararası İlişkiler Kulübü

Fakülteler ve Bölümler

Diş Hekimliği Fakültesi

Eczacilik Fakültesi

Edebiyat Fakültesi
Alman Dili ve Edebiyati (DİL)
Amerikan Kültürü ve Edebiyati (DİL)
Arkeoloji (SÖZ)
Bilgi ve Belge Yönetimi (EA)
Felsefe (EA)
Fransiz Dili ve Edebiyati (DİL)
Ingiliz Dil Bilimi (DİL)
Ingiliz Dili ve Edebiyati (DİL)
MütercimTercümanlik (Fransizca) (DİL)
MütercimTercümanlik (Ingilizce) (DİL)
Psikoloji (EA)
Sanat Tarihi (SÖZ)
Sosyoloji (EA)
Tarih (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ)
Türk Halkbilimi (SÖZ)

Eğitim Fakültesi
Almanca Öğretmenliği (DİL)
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr (SAY)
Biyoloji Öğretmenliği (Almanca) (SAY)
Fen Bilgisi Öğretmenliği (SAY)
Fizik Öğretmenliği (Almanca) (SAY)
Ilköğretim Matematik Öğretmenliği (SAY)
Ingilizce Öğretmenliği (DİL)
Kimya Öğretmenliği (Almanca) (SAY)
Matematik Öğretmenliği (Almanca) (SAY)
Okul Öncesi Öğretmenliği (EA)
Rehberlik ve Psikolojik Danişmanlik (EA)
Sinif Öğretmenliği (EA)

Fen Fakültesi
Aktüerya Bilimleri (SAY)
Biyoloji (SAY)
Istatistik (SAY)
Kimya (Ingilizce) (SAY)
Matematik (SAY)

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Iktisat (EA)
Iktisat (Ingilizce) (EA)
Işletme (Ingilizce) (EA)
Kamu Yönetimi (EA)
Maliye (EA)
Uluslararasi Ilişkiler (Ingilizce) (EA)

Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Fizik Mühendisliği (SAY)
Gida Mühendisliği (SAY)
Hidrojeoloji Mühendisliği (SAY)
Jeoloji Mühendisliği (SAY)
Kimya Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Maden Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)
Nükleer Enerji Mühendisliği (Ingilizce) (SAY)

Tip Fakültesi
Tip (SAY)
Tip (Ingilizce) (SAY)

Ev Ekonomisi Yüksekokulu
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi (EA)
Ev Ekonomisi (EA)

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon YO

Hemşirelik Yüksekokulu

Sağlik Idaresi Yüksekokulu

Sağlik Teknolojisi Yüksekokulu
Beslenme ve Diyetetik (SAY)

Sosyal Hizmetler Yüksekokulu
İsmail - Tıpın Babası
İsmail - Tıpın Babası
Kullanici
Kullanici

http://www.dersbilgi.com

Hacettepe Üniversitesi Empty Geri: Hacettepe Üniversitesi

Mesaj tarafından taekwondo 29/9/2007, 4:06 pm

ve turkiye'de kacinci sirada bu universite?
taekwondo
taekwondo
Admin
Admin

https://fkmal10e.yetkin-forum.com

Mesaj tarafından Razor_back 29/9/2007, 4:15 pm

güzel olmuş bütün hepsini okumadım ama emeğe saygı.
Razor_back
Razor_back
Mod
Mod

Mesaj tarafından İsmail - Tıpın Babası 30/9/2007, 10:10 am

bilmiyorum kardeş ama tıpda birinci Smile
İsmail - Tıpın Babası
İsmail - Tıpın Babası
Kullanici
Kullanici

http://www.dersbilgi.com

Mesaj tarafından magic beauty 12/12/2007, 5:20 pm

ya ben de hcttpe diş hekimliği istiorm ama sen puanlardan haber wer:D kendi gibi puanlarıda güzel walla[/b][/url]
magic beauty
magic beauty

- Similar topics